Thursday, December 15, 2022

December 15

12:00 Am postat acum câteva zile un link la o pagină în giganticul site al Uniunii Europene unde scrie negru pe mov că România este în Schengen din 2007. Doar cu câteva secunde înainte de a găsi fraza ajunsesem la aceeași concluzie, fiindcă Tratatul Schengen a fost încorporat în Tratatul UE încă din 1999.

Chiar căutam un prilej să reiterez asta, și l-am găsit. La o zi după ultima re-trimitere într-o nouă postare a mea la acel link a apărut faza cu site-uri clonate. CSALB, o organizație ne-guvernamentală spune că i s-au înmulțit plângerile legate de site-uri clonate. Aluzia este evidentă. Vreo dovadă "tare" (hard evidence) în legătură cu aceste clonări? Nu.

Eu folosesc internet din 1997 și nu mi s-a întâmplat niciodată. Unul din motive este că firmele mari ca de exemplu Amazon acum, dar și firmele mari echivalente din România nu tolerează aceste activități pentru că le-ar scădea vânzările. Nu poate încerca nimeni nimic fiindcă specialiștii lor detectează la timp.

În al doilea rând. Încercați dvs. să navigați prin site și să ajungeți la pagina asta care aparține unuia din site-urile UE, pornind de la o căutare google, independent de link-ul meu. Oare merită importanța informației atâta efort din partea dvs.?

În al treilea. Un calc care are Windows (sau Chrome în cazul meu) updated la zi, va ști să verifice certificatul de securitate al unui site. La adresa din browser în stânga sus veți vedea numele corporației sau firmei respective în verde. Dacă site-ul nu are certificat de securitate veți vedea ceva în roșu etc. iar browser-ul nu vă va permite accesul.

Al patrulea. Adresa web. Puteți verifica adresa web din căsuța din stânga sus a browser-ului, dacă o știți ca în exemplul Quora de mai sus. Site-ul europa.eu. Toate site-urile oficiale ale Uniunii Europene au fraza europa.eu undeva în adresă.

În link-ul meu, sufixul #:~:text=Bulgaria,area a fost adăugat pentru a sublinia (highlight) textul dorit (conținut între aceste cuvinte, se putea adăuga ca sufix și întreg textul).

Mai ușor link-ul se poate obține în browser prin selectarea unui text, click dreapta pe selecție și alegând Copy link to highlight (nu știu cum e în română, probabil Copiază link la highlight). Adresa astfel copiată cu sufixul conținând tot textul se poate paste oriunde, de exemplu într-un email, fb sau blogger. Doar cu selectarea unui text și câteva clicuri.

4:30 AM At this hour somebody just started a huge engine which vibrates the building to the point my ears hurt.

4:40 Austria nu are graniță cu România.

Singurul mod în care în Austria ar fi ajuns 20000 migranți ilegali care ar fi trecut prin România (nu se spune dacă pe an sau în total) este dacă după ce ar fi trecut mai întâi prin Grecia (țară Schengen), alte țări ne-Schengen ar fi ajuns în România, ar fi trecut apoi de vameșii unguri care verifică pașapoartele la granița cu România, adică granița Schengen a Greciei și Ungariei nu este securizată.

Două țări Schengen și nu una, nu și-au îndeplinit obligațiile Schengen. Însă Grecia a fost mustrată în 2015, Ungaria nu. Ungaria nu s-a plâns niciodată, ei se plângeau de Serbia, iar Austria vine cu aceste cifre abia acum, după atâția ani de când nu s-a plâns cu nimic. Dar de ce ar fi ocolit migranții prin România când puteau merge pe ruta cea mai scurtă? Ca să mai plătească șpagă încă o dată?

Tot ce spune Austria este că "sistemul nu funcționează", căci ei nu se vor plânge niciodată de Ungaria.

Toată lumea România știe, dacă vrei să treci ceva în Ungaria trebuie să plătești ceva la vameși. Eu am făcut-o în 2004 deși nu aveam nimic de trecut. Cred că am dat vreo 20-30 de euro la fiecare vamă. S-au strâns bani în autocar de la fiecare în mod egal probabil un total de 1000 euro. Dacă s-ar implementa Schengen, vameșii unguri și români ar pierde acest venit iar românii nu ar mai sta ore în șir ca să plătească șpagă la ambele vămi. (Și am înțeles în sfârșit metafora Mariei Zaharova).

În România se întâmplă sub ochii Ministrului de Interne, cel care votează în configurația JAI a Consiliului. Cel care a rupt ecusonul pe masă la fel cum a lovit Hrușciov podiumul cu pantoful la ONU.

Dacă s-ar implementa Schengen, s-ar duce dreq mafia vameșilor din România prezidată bineînțeles prin tradiție de Ministrul de Interne. Cât se strânge la un autocar, cât pe mașină? Care-i partea lui Ciucă din toată treaba asta? (Nu mă contrazic, ei sunt fake dar șpaga e reală, ca să dea tonul la corupție în România).

29 polițiști sârbi arestați pentru că au lăsat migranții în Ungaria, dar grănicerii unguri ce făceau?

Un mare număr de articole din media de azi reflectă indirect faptul că România nu ar fi în Schengen ca de exemplu plângerea lui Bode că România ar fi pierdut 25 miliarde euro (la fel nu se spune dacă pe an sau total). Vina este a lui Băsescu, și cel ce i-a urmat precum și a primilor miniștri anuali. Câte din aceste miliarde au luat calea Miniștrilor de Interne ca și contribuție de la vameși?

România este în Schengen, politicienii români nu s-au grăbit să implementeze legea UE votată în 14-18 decembrie 2007 din motive ca cele de mai sus. Între timp lumea a uitat, în 2022 au scos-o la suprafață, sub forma unui vot ne-necesar în Parlament și Consiliu, pe alt tip de procedură, ne-legislativă sau declarativă (nu puteau să voteze încă o dată ce au votat atunci, iar Schengen-ul nu se mai votează separat din 1999), doar pentru a-i da lui Nehammer mai întâi, apoi lui Ciucă în 2023 un impuls în alegeri. Apropo, vom avea un general președinte din 2024, ca să-i ațâțăm și mai mult pe ruși?

A doua zi după ce am descris situația cu votul inutil a urmat actul de teatru cu arestarea unui Vice-Președinte al Parlamentului UE, saci de bani, valiză cu bani. Deci au sacrificat-o pe ea ca lumea să uite scandalul mult mai mare a votului inutil, ne-implementării unei legi timp de 15 ani.

7:12 Cred că ăsta ar fi un subiect bun de votat în Consiliu (configurația JAI), în cadrul unei proceduri legislative. Sau poate ar necesita amendarea Tratatului UE. Austria vrea ajutor de la UE, de ce nu inițiază o asemenea procedură sau orice demers legal în loc să se plângă în fiecare zi în media?

7:45 Pe liste mai există un actor ungur care seamănă cu Iohannis, era o diferență la urechi însă între timp am aflat că urechile mai cresc cu vârsta în jos, datorită gravitației LOL. Născut în Brașov în 1967, ar fi cu 8 ani mai tânăr. Premiat de Uniter. Vă las pe dvs.. să decideți, eu m-am săturat să închid ochii și să cresc urechi în imaginația mea la fețele de pe ecran.

7:58 La fel ca ultima miercuri, au lăsat în mijlocul aleii frunzele pe care le-au suflat de prin colțuri iar azi dimineață au venit la 7:40 (ore de liniște până la 8) cu un aspirator de 10 tone pe roți și fac 20 de metri de frunze în 20 de minute. Dacă mergeam eu cu doi saci și o greblă aș fi făcut, o singură persoană, același lucru în același timp fără zgomot de cel puțin 100 dB afară și consum de carburant. Ei sunt cel puțin doi, un șofer și un manipulator în spate + costul mașinii, carburantului și zgomotul.

12:53 Subliminala zilei. András Hatházi + Andreas Huber. De fapt, această subliminală lucrează demult, a fost gândită de la început ca o acoperire. Consul onorific al cui? Confirmă ipoteza blatului cu Nehammer pentru alegeri-alegeri. Confirmă ipoteza că Iohannis este el, Hatházi.

2:22 Just wanted to go outside to get some air. Went in the yard and felt smoke enough to discourage me. Looked at the "fire dashboard", IQA site. No reason for that. Hotspots also reduces in number and sizes. Fire names (or places) chosen for symbolism?

2:56 Ok l-am făcut tot eu. Să fie primit!

3:12 I read the news oh boy. They re-freshened my memory. So it was him the guy who rushed me into getting the battery with the positive on the right side last night at Walmart. They caged those batteries there since the day i said i wanted to do it (experiment with soldering bolts on terminals on a cheap battery from Walmart) Also most of them were of this type, which is rare. Most batteries sold are like these. Got something here, gotta rework, recheck. As he's getting older, he becomes more of what he really is, a slick high breed Hungarian actor.

3:17 If i look above the monitor i see in the backyard a 3 years old (by height) running around the bushes, the 4th time now.

10:04 Had trouble removing the old battery. Spent all evening outside. The almost one year worth of modifications with lots of steel reinforced JB weld on top. It took me a couple of hours to get those out. Then one of my unbeatable be newly soldered bolts broke. I know why but i figured only after i re-soldered it. Next time if one of those break and i fix it they will be unbreakable.

Make no mistake. My system with bolts soldered on top of connectors in today's configuration doubles the original one. If one system fails, the other one will be backup.

First hours were ok. Then they started doing laundry. Perfume smell mixed with s...t. One small car with big speakers was beating the base for more than an hour in a way was interfering my heart beating. Then they started a party. From 3 years to 20 years old, about then of them around that small car.

Had trouble securing the new battery in place. The original flange isn't fitting perfectly with the non OEM battery. Went again outside, now it's laundry vapor with tons of mold sucked out and expelled probably from upstairs or Nr.4 apartment. Got it on my clothes and in my lungs.

10:15 Scurtcircuit în UE. Țări ca Austria, Olanda, bully în media țări ca România, Bulgaria, impun reguli pe baza unui veto imaginar la o procedură ne-legislativă, fără să țină cont că UE are de fapt o Comisie, un Parlament, un Consiliu care iau decizii în ceea ce privește toate țările UE pe baza Tratatului și legilor.

Posibilă încălcare a Tratatului. Chiar voi studia asta zilele viitoare. Aceste considerații trebuie ridicate în forumurile UE, supuse la vot, nu sancționate direct pe unele țări. Cred că ar fi momentul ca și Comisia să sancționeze aceste ieșiri care iată, se eternizează.

No comments:

Post a Comment

Friendly comments welcome

Note: Only a member of this blog may post a comment.